Ayahuasca

Mededeling

Naar aanleiding van een artikel in De Gelderlander is de suggestie gewekt dat ik nog steeds individuele Ayahuasca ceremonies zou geven. Niets is minder waar. Al geruime tijd begeleid ik geen ceremonies meer.

 

Het heeft dus geen zin te bellen of te mailen voor een ceremonie!

 

In het verleden heb ik wel vaker een tijdlang niet of nauwelijks mijn praktijk gevoerd. Met de recente berichtgeving in de media moest ik daarom nu dan ook besluiten mijn website te updaten en dus de informatie rondom Ayahuasca te verwijderen. Het spijt me dat er een aantal mensen op het verkeerde been zijn gezet.

 

Ik vind Ayahuasca nog steeds een mooi middel tot bewustwording en zelf heb ik steeds de nodige regels in acht genomen. Maar het is niet eenduidig om met Ayahuasca te werken. Zoals ik het begrepen heb, loopt er aan de ene kant een hoger beroep en aan de andere kant vindt er universitair onderzoek plaats naar de positieve effecten van Ayahuasca.  Toch vind ik het aan anderen om Ayahuasca ceremonies te geven.

 

Visioenen zoals verkregen door middel van Ayahuasca met het oog op inzichtgevende en of heelmakende doeleinden kunnen in mildere vorm door middel van trance (of meditatie) worden opgewekt. Het werkt wellicht wat minder intens en wat trager, maar het effect is uiteindelijk hetzelfde. Niet iedereen is ook gebaat bij Ayahuasca. Tot eind 2020 ben je dan ook nog steeds welkom voor een sessie Transpersoonlijke Soul Healing. Het is mijn intentie begin 2021 ook hiermee te stoppen.

 

Medio mei 2019.