Future Lives

Future Life Progression: schouwen in de toekomst

 

Stel je voor dat je net als Michael J. Fox terug naar de toekomst zou kunnen reizen. Wanneer je tijd niet als een voortgaande lijn maar net als het Boeddhisme als een cirkel ziet en het dus in principe niet uitmaakt of je voor- of achteruit reist (het is dan allemaal hetzelfde) dan zou je ook open kunnen staan voor de mogelijkheid van het verkennen van toekomstige levens. Met de aantekening dat de toekomst verandert zodra er een belangrijke andere keuze wordt gemaakt. De toekomst is niet in steen geschreven. Stel je voor dat je daadwerkelijk in de toekomst zou kunnen zien. Hoe zou het zijn wanneer je inzicht krijgt in hoe je keuzes in de toekomst doorwerken? En welke keuzes minder fortuinlijk? Zou je dat niet willen weten? Hebben we niet allemaal af en toe dat we zeggen 'Als ik dat geweten had!'

 

Tijd is een dimensie die kan worden verkend. In trance zijn we niet onderworpen aan tijdswetten. Vanuit zielsperspectief worden alle levens tegelijkertijd geleefd. Dit is moeilijk te begrijpen, omdat we zo sterk geloven in een driedimensionale wereld dat het toevoegen van een vierde dimensie vreemd kan lijken.

 

Het verkennen van je toekomstige leven(s) werkt in principe hetzelfde als het werken met vorige levens, behalve dan dat je in plaats van terug in de tijd een sprong naar de toekomst maakt. We werken met eenzelfde trance als in regressies. Er zijn geen speciale talenten voor nodig om deze reis te kunnen maken. Dit klinkt ongelooflijk en het werkt. Door de trance krijg je inzicht in je liefdesleven, je werk, je financiën en zelfs je levensdoel. Er is geen grens aan hoe ver je in de toekomst kunt kijken. Dit kan variëren van een paar dagen tot ver in de toekomst, tot ver over de grenzen van je huidige leven.

 

A lot of people I come across feel trapped - and once you are stuck in a rut it is difficult to imagine a way out, because it limits your thinking and you can not see beyond your present problems: weighing up options is impossible when you feel you don't have any. But by rising above the situation and getting an overview of your past, present and future, you gain answers and acquire a clearer picture, so that you can clearly see what you need to do and what you need to let go of - Anne Jirsch

 

As we have had limitless past lives, so will we have limitless future ones. Using our knowledge of what went before and what is to come, we may be able to shape the world’s future and our futures. This ties into the ancient concept of karma: what you do, so shall you reap. If you plant better seeds, grow better crops, and perform better actions, your harvesting in the future will reward you - Brian L. Weiss

 


 

De mogelijkheden via het werken met toekomstige levens zijn legio. Je kunt kijken naar alternatieve toekomsten, naar de vele opties die voor je liggen. Je kunt praten met je toekomstige zelf om te kijken en te voelen wat je het beste kiezen kan. Toekomstige vergissingen ben je voor. Werken met toekomstige levens laat je de mogelijkheden zien wat er gaat gebeuren als je een bepaald pad loopt. Je zoomt in op - en ervaart - je toekomstige realiteit. Wat ik zo fascinerend heb gevonden, is dat de grondlegger van het werken met toekomstige levens - Anne Jirsch - een onderzoek heeft gedaan met een grote groep mensen met betrekking tot de vraag hoe de wereld er over 100 jaar uit zal zien. Ze kwam tot een verbazingwekkende overeenkomst en gelijkenis in haar sessies.

 

Wat je tijdens een sessie ervaart, zijn alleen maar mogelijkheden. Je kunt kijken naar de toekomst zoals die zich zou ontvouwen als je op je huidige levenspad blijft. Het is vrij eenvoudig om een aantal jaren en verder in de toekomst te kijken. Je kunt verder onderzoeken welke wijzigingen of aanpassingen je moet aanbrengen om ervoor te zorgen dat je jouw beoogde doel bereikt. De mogelijkheden om in de toekomst te zien zijn onbeperkt. Onderzoek je relaties om te leren hoe je ze kunt verdiepen of hoe je er afstand van kunt doen. Schouw bijvoorbeeld in alternatieve toekomsten. En beschouw dat alle mogelijkheden opties zijn.

 

Er wordt vaak gerapporteerd dat wat er tijdens een sessie werd gevisualiseerd de manifestatie ervan sneller kwam dan verwacht.

 

You exist in time but you belong to eternity - Anne Jirsch

 

Your future self is watching you right now through memories - Aubrey de Grey

 


 

Literatuur

 

The Future is Yours - Anne Jirsch

Een baanbrekend boek waarin Jirsch ons meeneemt in de fascinerende wereld van Future Life Progression.  De schrijfster laat zien hoe huidige problemen kunnen worden opgelost door contact te maken met je innerlijke wijsheid uit de toekomst om zodoende je eigen lot te kunnen creëren. We beginnen het innerlijke universum pas net te leren kennen. De auteur laat zien dat er zoveel meer is dan wat we waarnemen of wat ons is verteld. Zelfs als je niet meer uit dit boek zou halen dan de mogelijkheid om betere keuzes voor je toekomst te maken is dit boek al een winner. Het greep me meteen en ik wist onmiddellijk de waarde van deze eye-opener.

 

Create your Perfect Future - Anne Jirsch

Met Create your Perfect Future bouwt Jirsch verder door op The Future is Yours. De auteur biedt een heldere en eenvoudige verklaring voor een van de meest baanbrekende ontwikkelingen van deze eeuw: de mogelijkheden van progressie. Het boek bevat informatie hoe je innerlijke patronen, herinneringen uit het verleden en problemen uit de kindertijd kunt helen en hoe je jezelf kunt verbinden met je toekomstige zelf en eventuele alternatieven. Mooie opvolger van haar eerdere boek.

 

 

Same Soul, Many Bodies: Discover The Healing Power Of Future Lives Through Progression Therapy - Brian Weiss

Weiss laat ons zien dat kennis over onze mogelijke alternatieve toekomsten kan helpen om problemen in het nu te helen.  Het boek legt zijn focus op de complementaire aspecten van regressie en progressie in healing. Same Soul, Same Bodies resoneert bovendien met de laatste bevindingen in de moderne fysica, in het bijzonder met het concept van parallelle universa. Daarnaast geeft hij tips om zelf te werken aan spirituele groei.  Mooi boek!