Parallel Lives

Parallelle levens

 

De meeste parallelle levens die ik tijdens sessies ben tegengekomen overlappen elkaar slechts gedeeltelijk. Vaak is er dan een leven meer dienend dan het andere leven. En vaak is er sprake van een leven met weinig energie. Dit zijn vaak ondersteunende levens met ervaringen die doorgewerkt moeten worden. Naast parallelle levens is er eveneens sprake van parallelle werelden en universums. De kwantumfysica stelt dat deze bestaan en op elkaar inwerken. Eigenlijk precies zoals parallelle levens dat kunnen doen. Dit gaat voor veel mensen veel te ver. Het is met het verstand dan ook niet te vatten. Een parallel leven kan op deze aarde bestaan, maar kan net zo goed in een parallel universum, op een parallelle wereld bestaan.

 

Do you know that each of us exist in multiple realities every microsecond of our lives? We all have parallel lives and some say there are 144 parallel selves that can incarnate at a given point!

 

Er is veel discussie over de mogelijkheid van parallelle levens. Dit concept lijkt op verschillende manieren begrepen te worden. Er zijn onderzoekers die beweren dat vorige levens in het heden voorkomen in verschillende dimensies van de werkelijkheid. De kwantumfysica ondersteunt het idee dat tijd als een lineair concept gewoon een manier is om over de werkelijkheid te praten, maar stelt dat alle tijd nu aanwezig is. Sommigen gaan zelfs zo ver door te zeggen dat manifestaties van meerdere persoonlijkheden in feite parallelle levens zijn. Dat wanneer iemand andere persoonlijkheidskenmerken vertoont dan gewoonlijk, dat dit een parallel leven is dat door een andere dimensie heen breekt.

 

We are actually living in a million parallel lives every single minute - Marina Abramovic

 

I looked at my palms trying to see the other life, the parallel life. The point at which my selves broke away and one married a fat man and the other stayed here - Jeanette Winterson

 


 

Het lijkt misschien iets uit een sciencefictionfilm, maar een parallel leven is misschien toch niet zo vergezocht als je wellicht denkt. Natuurlijk hangt het ook af van hoe je het woord 'leven' definieert. Sommigen gaan zo ver te stellen dat iedereen parallelle levens leidt, dat sommigen van ons meer levens dan anderen leven, maar dat we allemaal minstens één ander leven hebben terwijl we onze reis op aarde beleven.

 

"There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth" - Ramana Maharishi.

 

Het verkennen van parallelle levens kan onderdeel van een sessie zijn wanneer het aan bod komt als oorzaak of een van de oorzaken van je klacht, maar het kan ook op zichzelf staan wanneer je daar bijvoorbeeld nieuwsgierig naar bent. Je kunt dan in dit leven kijken naar de keuzes die je niet hebt gemaakt en hoe dat parallel verder leeft. Of dat je kijkt naar andere delen van je ziel die op dit moment eveneens in een lichaam geïncarneerd zijn. Wellicht kun je kijken of deze zich op aarde of op parallelle werelden bevinden.

 

Parallel lines meet in eternity, parallel lives meet for tea - Gary Gach

 

 

We may not have known each other our whole lives but we’ve definitely lived them in parallel -  Fisher Amelie

 

 


Literatuur

 

Parallel Universes: Your Other Selves - Emily Baumbach

Literatuur met betrekking tot parallelle levens is schaars. Parallel Universes van Baumbach is een niet onbelangrijk booklet. Het beschrijft helder over parallelle levens die voortgaan nadat je een belangrijke keuze hebt gemaakt en er dus ook een weg is die je niet bent ingeslagen. Daarnaast geeft het enkele meditaties of visualisaties om je parallelle zelven beter te begrijpen en te integreren.

 

 

The Soul's Journey: Regression cases of parallel lives etc. - Lee Mitchell

De auteur beschrijft in heldere taal de verschillende niveaus waarop leven zich manifesteren kan. Elk leven representeert keuzes en zielscontracten, emotionele en spirituele banden op weg naar heelwording. Het boek gaat weliswaar niet alleen over parallelle levens, maar de verschillende regressies zijn zeer de moeite van het lezen waard en postuleren de oorsprong van onze verwondingen.

 

 

The Unknown Reality - Jane Roberts

In een geestverruimende reis naar de uiterste grenzen van het bewustzijn wordt de menselijke ziel en zijn multidimensionale aard geopenbaard. Concepten als 'propable realities' worden geïntroduceerd, waarin alle mogelijke keuzes volledig worden ervaren. Dit concept is de metafysische tegenhanger van de theorie van het parallelle universum, zoals gepresenteerd in de kwantumfysica. Het boek beschrijft dit belangrijke en ingewikkelde concept dat betrokken is bij het materialiseren van de gebeurtenissen in ons dagelijks leven.