Regressie & Aanvullende methoden

Regressie

 

Door regressie krijg je inzicht in de oorzaak van een probleem. Zo simpel is het. Door herbeleving verwerk je alsnog vervelende ervaringen of een onvolledige perceptie om zodoende je klachten in het NU te kunnen verwerken en loslaten of integreren.  Herbeleving is dan vaak al een helend aspect.  Bijvoorbeeld wanneer een vroegere ervaring op een manier geïnterpreteerd werd die geen recht deed aan de realiteit. Omdat je misschien te bang was, of te boos. Dit mag je dan alsnog rechtzetten. De therapie beschikt daarnaast over aanvullende methoden om jouw klacht op zijn minst te verzachten, maar vaker nog op te lossen of los te laten.  Een klacht blijkt soms uit meerdere lagen te bestaan, waardoor meerdere sessies nodig kunnen zijn om tot de kern te kunnen komen, waarbij je aan de zielsaspecten gaat komen.  Hiernaast beschik ik over een goed ontwikkelde intuïtie om een sessie goed af te kunnen ronden.

 

'De hedendaagse therapeut is een bekwaam begeleider bij zelfhelende processen.  Omdat de huidige tijd rechtvaardigt je leven in eigen hand te hebben en te houden'.

 

Regressie voert dus terug naar onbewuste ervaringen die voort kunnen komen uit de vroege kindertijd, waarbij het werken met je innerlijk kind meestal een integraal onderdeel van de therapie is.  Of de ervaringen komen voort uit de periode van de zwangerschap.  Een herbeleving kan zich ook manifesteren als een vorig leven. In deze ervaringen kan van alles mis zijn gegaan, kan van alles vast zijn gezet.  Het geeft je dan alsnog inzicht in de onverwerkte ervaringen. In het geval van een vorig leven is dit mogelijk doordat een wezenlijk deel van onszelf het lichamelijk sterven steeds overleeft en na kortere of langere tijd weer incarneert.  Onverwerkte ervaringen uit vorige levens vinden hun weerklank meestal in het huidige leven. 

 

'Je hoeft niet in reïncarnatie te geloven om succesvolle sessies te hebben.  Je ervaringen kun je ook interpreteren als een symbolisch verhaal.  Zonder omwegen wordt een diepgaand proces van heel worden op gang gebracht: zowel op emotioneel en fysiek niveau als op energetisch en eventueel spiritueel niveau'. 

 

"Geleid door Ruut's stem, liggend op een matras in die gewijde ruimte, gleed ik door mijn huidige leven terug naar een plaats en tijd waar ik mezelf ervoer toen ik (kennelijk) definieerde waar mijn bestaan (deze keer) om zou gaan.  Alles werd me helder op een dieper niveau dan ooit. Het trilde door tot in mijn moleculen, zal ik maar zeggen.  Ik sta anders in het leven nu" - Wim van Grinsven

"Ik wil je bedanken voor je begeleiding.  Wat een dynamische en verhelderende ervaring.  Jaren geleden is mij verteld dat één van de voordelen van het ervaren van eerdere, onbewuste ervaringen dat je bewust kunt worden van de redenen waarom je bent zoals je bent in dit leven.  Ik heb een beter begrip van de verschillende thema's die er in mijn huidige leven zijn. De sessies hebben me geholpen om de emotionele puin te verlichten.  Ik voelde dat ik klaar was voor deze ervaring, maar ben toch onder de indruk van het resultaat" - Anoniem

 


Regressietherapie Nijmegen

 

Aanvullende methodieken

 

INNER CHILD WORK gaat over ervaringen die in de kindertijd een diepe indruk hebben achtergelaten.  Dat kan sterke emoties met zich meebrengen vanuit bijvoorbeeld woede, verlating of onrecht.  Emoties die nu opgeroepen worden bij vergelijkbare gebeurtenissen.  Emoties die als kind ondraaglijk waren, maar in herbeleving wel hanteerbaar zijn. Een deel van jezelf kan in een emotie, een ervaring of een bepaalde perceptie vast blijven zitten.  Overtuigingen als ‘ik mag er niet zijn’, ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik moet alles alleen doen’ zijn dan een interpretatie om te hebben kunnen overleven.  Voor nu betekent het echter een fikse belemmering.   Bij Inner Child Work kom je achter de reden van deze overtuigingen en ga je meer van jezelf houden, waardoor deze aan kracht verliezen en je meer vanuit je wezenlijke zelf gaat leven. 

 

ZIELSGESRPEKKEN vinden plaats op zielsniveau (het woord zegt het al) met een belangrijke ander. Wanneer je bijvoorbeeld nog vragen hebt aan een overleden (voor)ouder.  Wanneer je contact wil maken met de ziel van je ongeboren kind.  Je kunt ook vragen stellen namens je kind.  Zielsgesprekken met een gids kunnen je de weg wijzen naar hoe je nu verder kan in dit leven. Veel mensen ervaren de troostrijke geest van een overleden geliefde om zich heen. Maar het kan ook de ziel van een onbekende zijn die bijvoorbeeld in de war is.  In zo'n geval gaat het om een 'ongenode gast' en draag jij de last van de ander.  Vaak is het een ziel die niet bewust is dat deze gestorven is en aan het aardse blijft vasthouden. Door middel van deze verfijnde methode kun je dan jezelf daarvan losmaken. Zo zijn er nog meer zaken die tijdens een sessie kunnen opdoemen.

 

 

Literatuur

Reïncarnatie: denkbeelden en ervaringen - Hans ten Dam

Reïncarnatie: denkbeelden en ervaringen - Hans ten Dam

Geactualiseerde uitgave van Ring van Licht.  Standaardwerk over reïncarnatie.  Een grondig gedocumenteerd overzichtswerk met een brede visie op reïncarnatieprocessen, gebaseerd op de bestudering van meer dan 400 boeken op dit gebied en op vele collegiale contacten.

Spectrum van Regressie en Reïncarnatie - Henri de Vidal de St. Germain

Spectrum van Regressie en Reïncarnatie - Henri de Vidal de St. Germain

Beknopt, helder en inzichtelijk overzicht voor zowel de geïnteresseerde leek als de professionele hulpverlener.  Er wordt ingegaan op de zin - maar ook onzin - van reïncarnatie.  Kan worden beschouwd als een stuk voorwerk wanneer men zelf een regressie wil ervaren.

Bewijzen van Reïncarnatie - Ian Stevenson

Bewijzen van Reïncarnatie - Ian Stevenson 

Wetenschappelijke verhandeling die Stevenson's onderzoeksresultaten naar reïncarnatie samenvat met verslaglegging van een aantal interessante gevallen.

We're Here: an investigation into gay reincarnation - Lynn Kear

We're Here: an investigation into gay reincarnation - Lynn Kear 

Kear heeft monumentaal werk verricht door honderden referenties bij elkaar te verzamelen over reïncarnatie en homoseksualiteit. Dit boek is het eerste in zijn soort en vertelt je wat wetenschappers, onderzoekers en anderen zeggen over het verband tussen reïncarnatie en seksuele geaardheid. Je zult waargebeurde verhalen lezen over zielen die gereïncarneerd als homo.

Het Innerlijk Kind als Waakhond - Pieter Wierenga

Het Innerlijk Kind als Waakhond - Pieter Wierenga 

Hoezo volwassen? Dit boek gaat over kinderlijke en kinderachtige reactiepatronen van ons meerderjarigen, over allerlei infantiele, neurotische en zelfs psychotische trekjes die wij kunnen vertonen of innerlijk voelen.

Ongenode gasten - Pieter Wieringa

Ongenode gasten - Pieter Wieringa

Over indringers in de menselijke geest.  Het boek beschrijft vele zogenaamde obsessieve invloeden, zoals zich als gids opwerpende figuren. Zelfs van ons vervreemde eigen delen kunnen obsessief worden.  Wieringa laat zijn licht schijnen op dit fenomeen en laat zien hoe hier in regressietherapie mee om te gaan.

Zielsgesprekken - Kees Hugenholtz

Zielsgesprekken - Kees Hugenholtz

Zielsgesprekken vertelt over levens en mensen die door tijd en ruimte met elkaar verbonden zijn. Het is een roman, maar wetend dat het een persoonlijke ervaring en herinnering is, geeft het boek ook continue een andere laag.