soul retrieval

Soul Retrieval: Het hervinden van je heelheid

 

Zielsverlies in onze moderne tijd kan te maken hebben met een diversiteit aan oorzaken.  Naar deze oorzaak gaan we op zoek.  Of je het zielsfragment nu verloren bent geraakt in dit leven of in een vorig leven.  We gaan op zoek naar wat je ooit bent kwijtgeraakt en zien Soul Retrieval als een fundamenteel integratieproces: het hervinden en integreren van verloren zielsfragmenten.  Het is niet alleen belangrijk dat het zieledeel weer terug komt en hiermee ook de kwaliteit en de kracht van dit zielsfragment, maar ook dat je inzicht krijgt in de oorzaak van het zielsverlies en dat je weet wat de aspecten zijn van de kwaliteit die je terughaalt. 

 

Alles wat Soul Retrieval betreft is niet langer het exclusieve terrein van de shamaan.  Je bent je eigen autoriteit binnen de regressietherapeutische Soul Retrieval.   

 

De oorzaken van het zielsverlies kunnen velerlei zijn.  We kunnen in traumatische omstandigheden een zieledeel van onszelf zijn kwijtgeraakt.  Het kan ook zijn dat je een deel van je ziel aan iemand hebt weggegeven of hebt 'toegestaan' dit weg te nemen waardoor er een onnatuurlijk patroon met die persoon kan zijn ontstaan. Doordat de ander een deel van je ziel 'in bezit heeft' is het vaak moeilijk in het dagelijks leven dit patroon te doorbreken of te beëindigen.  Ook wanneer we onterecht iets van een ander overnemen, verliezen we iets van onszelf. 

 

Als we onszelf verloochenen, nemen we altijd iets van anderen op: er is altijd evenwicht. 

 

Soul Retrieval Nijmegen

 

Er zwermt evenveel in en om ons heen wat we niet zijn als wat we van onszelf zijn kwijtgeraakt.  Elk moment waarop we iets kwijtraken en tegelijkertijd iets binnen krijgen, is een karmisch moment.  Vaak in interactie met iemand anders: karmische trance-acties.  Of het nu weggenomen of weggegeven is.

 

Aan de hand van jouw hulpvraag gaan we kijken naar je oorspronkelijke verhaal waarin de zielsafsplitsing plaatsvond. Zielsverlies is een ultieme overlevingsstrategie.  Een strategie verbonden aan een oorspronkelijke emotionele of geestelijke wond.  Een manier om de pijn niet te hoeven voelen.  We hervinden het oorspronkelijke zieledeel en integreren dit. We kijken eventueel naar wat het zielscontract is dat je ooit hebt afgesloten om eventueel nieuwe afspraken zorgvuldig te formuleren.  Het zieledeel wat teruggekomen is heeft tevens tijd nodig om te integreren in je systeem. Daar kan begeleiding bij nodig zijn.

 

Soul Retrieval kan geschikt voor je zijn wanneer je het gevoel hebt onvoldoende aanwezig te zijn, bij vervreemding, wanneer je vermoeid bent of depressief, wanneer je de zin van het leven niet kunt vinden, het gevoel hebt emotioneel vast te zitten en geen kant uit kunt, het gevoel hebt ergens niet bij te kunnen, bij ambivalent voelen of een onbestemd gevoel van heimwee ervaart, een gemis dat je niet benoemen kunt, gevoelens van innerlijke leegte of apathie, je niet compleet voelen, wanneer er sprake is van verlies van levenslust en vitaliteit of verminderde spirituele levensenergie. 

 

Soul Retrieval is geschikt voor iedereen die de verbinding met zichzelf, met hun geliefden en met de Aarde willen verbeteren.

 

"Soul retrieval gaat niet over volmaakt worden, wel over compleet worden" - Hans ten Dam

"Het is belangrijk te begrijpen dat zielsverlies een goede zaak is dat ons gebeurt. Het is hoe we de pijn kunnen overleven" - Sandra Ingerman


 

 

Literatuur

Soul Retrieval: Return to Wholeness - Joanna Neff

Soul Retrieval: Return to Wholeness - Joanna Neff

Neff vormt de context voor waarom en hoe deze energieke aanpak van soul retrieval werkt. Het boek biedt ook een glimp van haar eigen soul retrieval proces (met inbegrip van vorige levens), fragmenten uit private en publieke sessies en actuele oefeningen uit haar soul retrieval workshops.

Soul Retrieval - Sandra Ingerman

Soul Retrieval - Sandra Ingerman

Ingerman beschrijft de resultaten van het combineren van soul retrieval met hedendaagse psychologische concepten in dit visionaire werk dat de oude sjamanistische traditie van soul retrieval doet opleven voor het helen van emotionele en lichamelijke ziekte.

 Afdalen in je Ziel - Alberto Villoldo

 Afdalen in je Ziel - Alberto Villoldo

 Je kunt genezen met behulp van (shamanistische) technieken, die tot nu toe voor de meeste mensen niet toegankelijk waren.  De oude shamanen noemden dit proces journeying (meditatiereizen).  In enkele sessies kun je met soul retrieval bereiken, waar je in een psychoanalytische context misschien jaren voor nodig hebt.  Heldere uiteenzetting van één van de manieren van soul retrieval. 

 

The Essence of Soul Retrieval - Walter Cooke

The Essence of Soul Retrieval - Walter Cooke

Ingerman en Villoldo hebben verschillende boeken geschreven opdat een leek begrijpt wat soul retrieval is en waarom iemand zou willen beginnen aan een soul retrieval. Wat echter ontbreekt, is een stap-voor-stap handleiding die de therapeutische begeleider ondersteunt in het leren hoe je het eigenlijke werk doet. Dit boek voorziet in die behoefte.