Van verandering naar acceptatie

 

Transpersoonlijke Soul Healing

 

Transpersoonlijke Soul Healing is een holistische manier om je weer lekker in je vel te voelen, waarbij je rechtstreeks de bron vindt van je klacht of eigenaardigheid om vrijer en heler te kunnen leven.  Zoals de naam al zegt gaat het voorbij de grenzen van de persoonlijkheid waarbij er aandacht is voor energetische, spirituele en mystieke aspecten. De mogelijkheden die tot je beschikking staan, komen in eerste instantie vanuit de regressietherapie maar zijn de laatste jaren enorm uitgebreid. Zo is er een bijzondere vorm van regressie ontwikkeld (oorspronkelijk door Michael Newton als Life Between Lives) die de naam zielsregressie is gaan dragen. Het werken met parallelle levens manifesteerde zich soms spontaan tijdens sessies, waarna ik me daar verder in ben gaan verdiepen. Het exploreren van toekomstige levens is een relatief nieuw gebied wat eveneens voor heelwording ingezet kan worden. Het meest recent heb ik ervaring opgedaan met de lichaamsgerichte visies zoals Somatic Experiencing en Traumatic Release Exercises. Transpersoonlijke Soul Healing is dus voortdurend in ontwikkeling. Parallel aan wat we van de ziel mogen ontdekken.

  

Onder ziel wordt het wezenlijke in de mens verstaan: datgene wat subtiel en spiritueel in ons aanwezig is en niet te vernietigen valt: het diepste zelf dat in contact is met de oneindigheid van het universum.

 

De realiteit van de ziel is zelfs voor de bezielde mens nog een onontgonnen gebied.  We staan aan de vooravond van een ruimere bewustwording. Langzaamaan worden we bewust dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.  Steeds vaker zie ik dat het gaat om het overstijgen van de persoonlijkheid.  

 

Praktijk Regressietherapie
Regressietherapie Ayahuasca Nijmegen
Praktijk Ayahuasca

 

Er is niks mis met jou!

 

Mijn uitgangspunt is dat er in wezen helemaal niets mis is met jou.  Je kunt echter wel worden uitgedaagd door het een of het ander. Transpersoonlijke Soul Healing beschouw ik dan ook als een positieve dienstverlening en een weg uit de dominantie van het reguliere ziektemodel.  Ik werk zo rechtstreeks mogelijk naar de bron van de klacht.  Niet defectgericht als in de oude psychologie, maar oplossingsgericht vanuit de positieve krachten in de mens.  Een herontdekken van de eigen heelheid, kwaliteiten en talenten, krachten en kansen.  In het meestal kortdurende proces van de therapie worden eigen hulpbronnen en competenties aangesproken. 

 

Als therapeut begeleid ik je naar je eigen antwoorden en word je op je innerlijke weten aangesproken. Het komt wellicht vreemd over, maar alle antwoorden bevinden zich al in je. Het is de kunst om deze antwoorden op te roepen en aan te spreken. Voor jou gelden alleen jouw inzichten bij het zoeken naar antwoorden op je kleinere en grotere levensvragen, alledaagse vragen, existentiële vragen.  Bovendien werkt het pas écht bevrijdend wanneer je jouw eigen antwoorden zelf ontdekt of op laat komen.

 

Ik hoor van mensen vaak dat ze alleen iets specifieks willen aanpakken.  Wees gerust. Ik begeleid alleen in datgene waarvoor je komt en waar je aan wilt werken.  Ik ben er niet om je hele doopceel te lichten of je een kant op te sturen die jij niet hebt gewild. 

 

Ayahuasca Ceremonie

 

Hoe werkt het?

 

Wat zou je graag veranderd zien?  Hier maken we duidelijke afspraken over. Tijdens de sessie gaan we samen op weg naar de (onbewuste) emotionele, lichamelijke en of verbale ladingen die ten grondslag liggen aan je vraag.  Als therapeut volg ik jou in je ervaringen en beelden.  Of deze nu gerelateerd zijn aan concrete kindherinneringen, aan droombeelden, aan de periode in de baarmoeder of dat je de beelden interpreteert als een vorig leven.  Al snel zul je merken in een trance terecht te komen, waarbij je ten allen tijde bewust blijft van waar en wie je bent in het hier en nu, en tegelijkertijd ervaar je gevoelens, gedachten en lichamelijke indrukken uit het verleden die de bron zijn van je vraag.

 

Na en of tijdens het opsporen en herbeleven van de onverwerkte ervaringen kunnen de emoties zich ontladen en wordt eventueel naderhand de samenhang tussen de ervaringen van toen en de klachten van nu begrepen. Er is inzicht in het ontstaan en in de reden waarom hieraan vastgehouden is.  De verschillende healingtechnieken vinden gedurende de sessie of aan het eind daarvan plaats, waarbij altijd het zelfhelend vermogen aangesproken wordt.  Na de sessie wordt nog ruimschoots de tijd genomen om de sessie te bespreken en eventuele vragen te kunnen stellen.

Transpersoonlijke Soul Healing biedt een oplossing bij klachten als angsten en fobieën, lichamelijke en psychosomatische aandoeningen, relationele problemen, seksuele disfuncties, maar ook bij negatieve overtuigingen als bijvoorbeeld ‘ik doe het nooit goed genoeg’ of een gevoel je nergens thuis te voelen - niet eens in je eigen lichaam - of bij rouw- en verliesverwerking.  De mogelijkheden zijn in principe legio. Je mag altijd informeren wanneer je twijfelt wat ik voor je betekenen kan. Na de sessie zal je helderheid zijn toegenomen. Je hebt inzicht en begrip. Het zelfvertrouwen neemt toe, alsook je acceptatie en innerlijke kalmte. Fysieke spanningen nemen af of zijn verdwenen. Je energie en weerstand herstelt zich.

 

De therapie gaat overigens niet alleen om het oplossen van onverwerkte ervaringen die storend nawerken, maar kan tevens goede gevoelens, vergeten positieve ervaringen of sluimerende vermogens activeren, waardoor eerder onvermoede talenten zich alsnog kunnen manifesteren.

 

 

 

 

 

 I cannot be awake, for nothing looks to me as it did before,

 or else I am awake for the first time, and all before has been a mean sleep 

 

Walt Whitman